Arkiverat

Här kommer vi allteftersom spara en del texter och information som kan vara trevligt att ha kvar även om “bäst före datum” är passerat. (Sidan är upplagd 180820 så ännu finns inte så mycket.)

Utställningen 16 juli 2018. Line up valpar grupp 2

100 års firande med SBK100 års firande med SBK

Lyckad tävling

Samtidigt som utställningen 16/7 arrangerades lydnadstävling

Segrade gjorde Jessica Balaz med Bismas Make A Memory från Svenska Staffordshire Bullterrierklubben

Alla resultat via SBK Tävling->

Lydnadstävling startklass 16/7

Klubben har anordnat lydnadstävling (startklass) i varmt sommarväder.
Trots värmen blev det bra resultat, med fem uppflyttade.

Vann gjorde Staffordshire bullterrier Bismas Make A Memory Egon, Jessica Balazs, 175,5 p.

Tvåa tollare West Coast Tollers Tinker Bell Nikk, Cissi Åkerberg 172 p.

Trea ett hemmaekipage, tollare Koppartrollets Mistral Vissla, Natalie Bolin, 170,5 p.

Fyra Kooikerhondje Moonhaven Xtra Special EXXA, Eva Johansson 163 p.
Femma Australian kelpi Anette, Johanna Rundblad 160,5 p.
Stort grattis till er, och välkomna tillbaka!

Kompletta resultat på SBK’s sidor->

“Tre appellmoment” – kurs.

Våren 2018

Fem moment: #Inrop #Spontan kontakt #Budföring #Platsliggning #Spår
 – Segrade gjorde Ingela Karlsson med Rufs, tvåa Natalie Bohlin med Vissla, och på delad tredjeplats Anna Schmitt med Oska och Bosse Janzon med Saga.
Grattis allihop!

Vi har anordnat vår första officiella rallylydnadstävling!

Delar av det glada funktionärsgänget!

Det är riktigt kul med att vi har så många duktiga och positiva funktionärer. Man hör ibland att det skulle vara svårt att få funktionärer – så är inte fallet hos oss i Degerfors Brukshundklubb

Lördagen den 5 maj 2018

Första officiella tävlingen i rallylydnad.

Många funktionärer ville hjälpa till med sådant som behöver göras för att det ska bli en bra tävling, tex:
• Fixa domare, sekreterare, skrivare
• Ragga sponsorer till priser
• Planera, bjuda in, skriva PM kolla betalningar mm
• Beställa rosetter och annat material
• Städa klubbstugan
• Inköp och servering av mat o fika
• Klippa gräsmattan
• Fixa med parkeringsplatser och ringar
• Fotografera och fixa prisutdelning
• Städa klubbstugan (en gång till, alltså)
Kanske är något arbete bortglömt, men inte desto mindre uppskattat! Utan obetalda funktionärer blir det ju liksom inga tävlingar över huvud taget! (Ha gärna det i bakhuvudet, du som tycker om att tävla!)
Klubben tackar alla som har hjälpt till att fixa tävlingen, ni är helt ovärderliga!

Pristagarna Grupp A

Foto: Maria Karlsson

Rallylydnad nybörjare
1. Hanna Karlsson Zack Degerfors BK 97p Kvalificerande Ej stambokförd hos SKK
1. Jenny Rydell-Jansson Delawere Mister Mascot Vadstena BK 97p Kvalificerande Golden retriever
3. Lena Wållberg Copper´s Magic Tale Degerfors BK 95p Kvalificerande Irländsk röd setter

Alla resultaten->

Pristagarna Grupp B

Foto: Maria Karlsson

Rallylydnad nybörjare
1. Annica Widlund
Zebulons Inny Spent SSRK Bergslagen 92p Kvalificerande Flatcoated retriever
1. Anna Karlsson Koffstalunds Foxy Lady Hallsbergs BK 92p Kvalificerande Golden retriever
3. Linda Larsson Gränsvallarens Tjelvar Örebro BK 91p Kvalificerande Border collie

Alla resultaten grupp B->

Tävling hos klubben 21/4.

GRATTIS!

Monika Nilsson och Lita tävlar för Degerfors BK, och blev uppflyttad från appellklass spår vid klubbens hemmatävling idag. Bra jobbat!

För att en tävling ska kunna arrangeras krävs att många hjälper till med arbetet! Tack alla som hjälpte till med dagens tävling:

•  Matilda Warnqvist, som debuterade som bitr. tävlingsledare,
  •  Anna Haeggblom Bjellå och Bettan Bergström, som dömde,
  • Pia Karlsson och Ingela Lindgren, som tog hand om köket, och som hade fixat en god lasagne,
  • Anna Schmitt, som gick ut alla spåren och som var domarsekreterare,
  • Ingela Karlsson, som skötte sekretariatet och
  • Pär Bjellå, som stod som tävlingsledare, men som egentligen inte behövde göra så mycket, (förutom att vara mottagare på budföringen), eftersom Matilda tog hand om all planering.

Monika Nilson och Lita

Resultat från tävlingen nedan->

Officiell Lydnadstävling 24/2
Startklass

Från vänster i bild: (Foto: Linnea Eriksson)
Trean – Kent Karlsson Lindesberg BK, Carlshills’s Greven, “Greven”, Riesenschnauzer
Segrare – Sabine Broscheit Svenska australiensheperdklubben, Caradees Lightning, “Coda”, Australien Shepherd
Tvåan – Pia Westergren Löf, Mariestads BHK, Najanaja’s Bright Storm, Bouvier ses Flandres
Alla tre fick uppflyttningsresultat!
Domare var Anna Haeggblom Bjellå.
Tävlingssekreterare Ingela Karlsson.

Ingela Karlsson, kall sekreterare

Resultatlista

Här är hela resultatlistan som pdf->