Degerfors Brukshundklubb

Degerfors Brukshundklubb är en ideell förening med cirka 160 medlemmar.

Vi håller till i Solberga. (Från Degerfors, kör mot Laxå, Solberga ligger någon kilometer söder om Järnvägsviadukten i Degerfors.)

Alla hundar är välkomna till vår verksamhet; blandraser och renrasiga, stora och små, jakthundar och brukshundar, sällskapshundar och dvärghundar.

Vi tränar lydnad, spår, agility, rallylydnad och allt annat hunden tycker är roligt. Vi uppfostrar dem så att det blir trevliga hundar.

Du hittar mycket om vår verksamhet här på hemsidan. Vi har också en FB sida, den hittar du längst ned på denna sida. Det är en ”miniatyr” som kan leda dig till originalsidan.

Välkommen

Post till klubben sändes till vår sekreterare.

Degerfors Brukshundklubb
Monika Nilsson
Lonnhyttan 619
69191 KARLSKOGA

För att få kontakt kan du också använda kontaktsidan->

Läger för dig i åldern 18-30

Svenska Brukshundklubben inbjuder dig som är 18-30 år till ett träningsläger i lydnad, rallylydnad, spår och nose work/specialsök.
Du tränar med egen hund, lär massor av nytt och träffar nya vänner. Välkommen med din anmälan!

Datum: 07 sep 18:00 – 09 sep 16:00
Tid: Samling kl 18.00 på fredagen och avslutning cirka kl 16 på söndagen.
Plats: Åkerby Herrgård i Nora
Arrangör: Svenska Brukshundklubben, utskottet för hundägarutbildning
Kostnad 1700 kronor, mat och boende ingår.

Här finns hela inbjudan från Svenska Brukshunklubben.
PDF i nytt fönster->

Medlemsmöten

Som medlem är du välkommen till våra öppna möten för medlemar.

Här kan du få direkt del av vad som är på gång. Komma med bra förslag och önskemål. Träffa styrelsemedlemmar och andra engagerade medlemmar.

Nedan de datum som är aktuella för 2018. (Reservation för ändringar)
Söndag 5 augusti, kl 17.00
Söndag 7 oktober, kl 17.00
Lördag 1 december med  julfestligheter (återkommer om tid)

Välkommen

Nu ser vi fram mot att gräset ska klippas!

I slutet på april fick klubben hem vår ”nya” gräsklippare.

Vi har köpt en klippare som ska klara av att hålla planerna fina i sommar.
1,60 m i klippbredd, dubbla knivar och fyrhjulsdrift. Låter spännande.

Styrelse 2018

Lördag 1 december med julfestligheter

Minirapport från styrelsen

Noterat vid sammanträdet den 23 april

100 år. Det blir en tillställning när Svenska Brukshundklubben firar 100-årsjubileum den 30/5. Detta på torget i Degerfors. på programmet finns lite visning av olika moment och givetvis någon slags tårta! Mer info kommer att komma.

Ny utbildad instruktör från klubben är Monika Nilsson.

Lervikshallen är bokad på torsdagar från och med 1 nov till den siste mars, kl 18-21. Hur tiden kommer att användas mer exakt om det blir fria träningar eller bokas upp till kurser är inte bestämt. Mer info kommer när det varit ett instruktörsmöte, vilket kommer att ske den 7 maj.

Det blir en inofficiell utställning på Solberga den 16 juli.  Även en lydnadstartklass.

Solberga kommittéen planerar för en klubben röjar/fixar/städ dag. Datum kommer.

Hemsidesansvarige önskar att vi i klubben blir bättre på att bidra med bilder och text från våra olika aktiviteter. Gärna också lite information om klubbens instruktörer.

Vid sammanträdet den 19 mars

Här var nedanstående ämnen aktuella:

Sbk firar 100 år den 30 maj. Det kommer att bli lite tillställning på något vis för att fira. Mer info kommer.

Klubben har ett bra kapital. Frågan är lite vad ska vi/du använda pengarna till?En buffert är bra att ha men har vi några drömmar om vad vi kan behöva eller vara hjälpta av? Kom gärna med förslag!

Vi gick igenom alla kommittéer och vilka som ingår i dessa. Detljer kommer när alla inblandade är vidtalade och klara.

Nästa medlemsmöte blir den 6 maj.
Nästa styrelsemöte var den 23 april.

Vid protokollet
Monika Nilsson

PS- Fullständiga protokoll kommer efterhand att finnas tillgängliga i klubbstugan.

Verksamhetsberättelse och verksamhetsplan

I samband med årsmötet den 11/2 -18 redogjorde styrelsen för det gångna året, 2017, och planerna för 2018.

Här kan du hitta dokumenten som pdf.

Verksamhetsberättelsen för 2017->
Verksamhetsplan för 2018->

Klubben på Facebook

Nedan länk till Degerfors Brukshundklubb’s FB-sida och nyhetsflödet. Du kan scrolla, spela videos etc.
Klickar du någonstans i ”rutan” så öppnas hela FB-sidan i ett nytt fönster