Klubbens instruktörer

Vi är bäst på utbildning – och även billigast!

Varför? Jo, våra instruktörer är så bra!

De kan skriva titeln SBK-instruktör framför sina namn, vilket innebär att de har genomgått, och blivit godkända, både i pedagogik, mentalitet och modern hundkunskap!

De håller kurser ideellt, d.v.s. de får inte betalt för att hålla kurs! De utbildar dig och dina kurskamrater för att de tycker att det är kul att dela med sig av sin kunskap! De vill även att du ska bli aktiv i klubbverksamheten, med allt vad det innebär av träningsgrupper, kamratskap, tävlingar och läger.

Kontrollera alltid att din instruktör har  en godkänd utbildning i botten, och inte bara har kurs för att tjäna pengar på dig och din hund!

Vill du bli instruktör?

Klubben stöttar och hjälper till att utbilda instruktörer med rätt inställning och bra kunnande. Hör av dig till utbildningsansvariga eller ordförande.

Ada / Lars Lundh har gått kurs i kantarellsök

Våra instruktörer

Flera kommer till, hjälp gärna till med bilder och information.

Som 14-åring blev jag aktiv som instruktör och tävlande i Uppsala BK. I början av 80-talet utbildade jag mig till lärare i hundtjänst, och kompletterade 2010 genom att bli SBK-lärare bruks/tävlingslydnad och 2015 som SBK-lärare spår. Som lärare utbildar man instruktörer inom SBK, och jag har hållit utbildningar för allmänlydnadsinstuktörer och för SBK-instruktörer bruks/tävlingslydnad. Dessutom håller jag gärna valp-, allmänlydnads-, dressyr- och klickerkurser samt spår-, sök-, rapport-, och skyddsutbildningar. Jag är även domare i bruks och lydnadstävlingar.

Anna Haeggblom Bjellå

Pär Bjellå

Hundaktiv sedan 1998, då jag kom att dela hushåll med Anna. Det gick liksom inte att värja sig från alla hundar och hundaktiviteter. Och hundintresset har rullat på, med kurser och vidareutbildningar. Först blev jag allmänlydnadsinstruktör, sedan SBK-instruktör, och nu senast SBK-instruktör bruks/tävlingslydnad. Jag håller gärna valp-, allmänlydnads-, dressyr- och klickerkurser samt spår- och sökutbildningar. Det är även trevligt och givande att vara med och arrangera tävlingar, och därför har jag utbildat mig till MH-figurant och A-tävlingsledare.

Och det skall till flera instruktörer…