Degerfors                     Brukshundklubb

Sista datum för anmälan var den 10 februari

Sista anmälningsdatum för utställnngen var den 10 februari 2018.

Vi tar inte mot några efteranmälningar.

Inbjudan utställning

inbj_top

Klasser

Valp 4-9 mån
Junior 9-18 mån
Vuxen från 18 mån
Veteran från 8 år

Avgift 210:

Separat bis-final för BIS-juniorer

Samtidigt i separat ridhus
Officiell Lydnadstävling, Startklass
Domare Anna Haeggblom Bjellå

Anmälningsavgift: 210 kr betalas in på Plusgiro 6489874-5.
Hundens registreringsnummer, namn och ras skall anges vid inbetalning.

Information/frågor telefon  070-2730284

Domare: Daniel Persson

Mitt namn är då Daniel Persson, jag har varit aktiv inom hundsporten sedan tonåren.
Det hela började med en Mittelspitz, att jag skulle få ett brinnande hundintresse var definitivt inte skrivet i sten då jag varken var uppvuxen i en hundfamilj eller hade särskilt positiva upplevelser gällande hundar men det ändrades snabbt! Efter en hel del tvekan så började jag ställa ut och jag valde att utbilda mig till ringsekreterare tillika CUA 2012, efter detta har det rullat på med såväl handlinguppdrag som domaruppdrag!
Min uppfödning sker under kennelprefixet Inedmas. Jag är bosatt i Norrköping med min sambo och våra hundar!
Förutom det ovan så sitter jag i styrelsen i Östergötlands Kennelklubb och jag är även vice ordförande i Sveriges Hundungdoms handlingkommittéen samt utställningsansvarig i Norrköpings Brukshundsklubb.
Allt detta är jag så oerhört tacksam för och jag tackar Degerfors brukshundsklubb för förtroendet att få döma, något jag ser mycket framemot!

/ Daniel

Domare: Roy Sundbye

Fick min första hund, en collie 1959.

Jag var en av de första i Europa som importerade collie från USA.
Har chow chow och Borzoi. Startade norsk chow chow klubb.
Haft flera Världsvinnare genom åren
Dömt flera gånger i USA och open shows i England.
Reser och dömer mycket. Främst USA. Bott 10 år i Frankrike och fött upp arabhästar.
Ser fram emot att träffa er alla den 24:e februari!

Kan jag ringa och fråga om utställningen:

Ja, men vi kan bara svara på frågor under dagtid. Du kan även maila din fråga till i    info@degerforsbk.se.

Hur vet jag vilken klass min hund tillhör:

Se på SKK's sida filken hundraser, https://www.skk.se/sv/hundraser/.

Hur hittar jag till utställningsplatsen:

Se nedan "Hitta till utställningen".

Min tik löper, eller kommer att vara i löp under utställningen, måste jag stanna hemma då?

Nej, löptikar får komma in på utställningar. Löptikarna får däremot inte komma in i det ridhus intill där lydnadstävlingen pågår samtidigt.

Min hund är 3 månader kan den följa med på utställningen.

Nej, inga hundar under fyra månader får vara med på utställningen, inte heller på utställningsområdet där  även parkeringen ingår.

Varför får inte valpar under 4 månader vara med på utställningen?

Vi följer SKKs regler och skälen är två:
– man ska vara säker på att valpen har fullgott vaccinationsskydd
– att det är för stora påfrestningar mentalt för en valp att komma till en utställning med allt vad det innebär.

Missade att anmäla mig, kan jag efteranmäla till utställningen?

Nej, tyvärr inte. Det går inte att göra efteranmälning.

Domare: Jack Brander

Jag heter Jack Brander och har sysslat med hundar hela livet.
Jag har framför allt ägnat mig åt Afghanhundar men även fött upp några kullar Basenji, Tibetansk Spaniel samt Schäfer. Mitt hundintresse är brett och djupt och jag har haft flera andra raser, som Greyhound, Malteser och Shih Tzu.
För ögonblicket håller jag på att ta min jägarexamen, vilket ger mig tillfälle att studera de jagande raserna in action.
Jag har dömt runt hundra inofficiella hundutställningar sedan tidigt 1990-tal och har hållit många kurser genom åren, framför allt om anatomi och hunduppfödning.
Att döma hundar är en ynnest.
Jag är mycket angelägen om att både hundar och utställare ska trivas i ringen - för det gör jag!

lervik

frizette