Degerfors                     Brukshundklubb

Våra instruktörer

Anna Haeggblom Bjellå

Det här är jag tillsammans med Oska, född 2011.

I familjen finns även Pär, och hans hundar Tingeling och Yodler. Som 14-åring blev jag aktiv som instruktör och tävlande i Uppsala BK. I början av 80-talet utbildade jag mig till lärare i hundtjänst, och kompletterade 2010 genom att bli SBK-lärare bruks/tävlingslydnad.
Som lärare utbildar man instruktörer inom SBK, och jag har hållit utbildningar för allmänlydnadsinstuktörer och två utbildningar för SBK-instruktörer bruks/tävlingslydnad. Dessutom håller jag gärna valp-, allmänlydnads-, dressyr- och klickerkurser samt spår-, sök-, rapport-, och skyddsutbildningar.

På tävlingssidan har jag hunnit med att tävla till championat i lydnad och i alla bruksgrenar. Skyddet har varit intressantast, där har det blivit fem SM-starter, med två brons som resultat, och ett NM, med lag-guld och individuellt brons.

På distriktsnivå inom SBK verkar jag som 1A-domare, och är referensdomare för Närkedistriktet.
Jag ansvarar även för licenstilldelningen till skyddsekipage i Närke.

Centralt inom SBK arbetar jag i Bruksgruppen, som bland annat arbetar med bedömningsfrågor för bruksprov, samt domar- och tävlingsledarutbildningar i Sverige.

Pär Bjellå

DSC_9758-Redigera

Här är jag tillsammans med Tingeling, född 2006, Dyrka, född 2000 och Yodler, född 2011.

Hundaktiv sedan 1998, då jag kom att dela hushåll med Anna. Det gick liksom inte att värja sig från alla hundar och hundaktiviteter. Och hundintresset har rullat på, med kurser och vidareutbildningar. Först blev jag allmänlydnadsinstruktör, sedan SBK-instruktör, och nu senast SBK-instruktör bruks/tävlingslydnad. Jag håller gärna valp-, allmänlydnads-, dressyr- och klickerkurser samt spår- och sökutbildningar.

Det är även trevligt och givande att vara med och arrangera tävlingar, och därför har jag utbildat mig till MH-figurant och A-tävlingsledare.

När det gäller tävlingar med de egna hundarna har Dyrka fått godkänt resultat i lägre klass spår, medan Tingeling är uppflyttad till högre sök.

Lena Wållberg

Hans-Åke

Maria Lindgren

image

Är uppväxt med hund och har haft och tränat/tävlat schäfer & springer i lydnad och bruks.
Är kassör i Dbk och aktiv på klubben.
Bor på landet med man och barn samt ett antal alpackor, lamor höns & hundar.
Vi har 3 Welsh Corgi Cardigan tikar:

Tuva tävlar rallylydnad, tränar agility med min son & min plan är viltspår när tid ges, men tycker allt är okej.

Flisan är den bästa tränings/tävlingskompis som finns, är alltid lika positiv & med på allt!
Vi tävlar lydnad & har startat lydnadsklass 3 samt rallylydnad, där vi tävlar mästarklass Jag har även ställt ut mina hundar med blandade framgångar på inofficiella/officiella utställningar.

Jag tränar också bruks för att det är roligt & varierande.

Med Kerstin får tiden utvisa vad vi hittar på tillsammans. Jag tycker det viktigaste är att det är roligt att vara hundägare och att man har kul tillsammans med sin hund oavsett vad man gör, om man bara vill umgås, träna eller tävla, så är samvaron med andra människor och med hunden nr 1

Veronica Beijar

1010387_10152467383992098_3269031432755392969_n

Det här är jag tillsammans med Dexter, född 2012

Någonstans startade mitt hund intresset med min pappas jakthundar när jag var väldigt liten. Sedan dess har jag alltid haft hund. Under hösten 2014 tog jag mig i kragen och utbildade mig till SBK- Allmänlydnansintruktör, och nu under sommaren 2015 färdig examinerad.

Idag har jag min blandras kille (Pitbull och Samojed) på 3 år. Vi tränar framförallt lydnad och spår, men såklart tränar vi lite annat när lusten faller på. Nu under vintern ligger vi i hårdträning så vi kan starta tävlandet till våren.

På examinationsdagen den 13 Juni 2015

på bild: Henrik Ericsson, Åsa allholm, Veronica Beijar, Matilda Nilsson