Degerfors
Brukshundklubb

Kurser

För närvarande är det gratis att gå kurs om du är medlem i Degerfors Brukshundklubb.

Tävlingar &
Prov

Välkommen till inofficiell utställning

Måndag 16/7 2018, kl 17.00 - ca. 20.00

Degerfors brukshundklubb välkomnar till inofficiell utställning. Samtidigt arrangeras också officiell lydnadstävling, startklass. Läs mera på utställningssidan->

Samtidigt som utställningen 16/7 arrangeras:

Officiell 
Lydnadstävling, startklass. 
Domare: Anna Haegblom Bjellå

Anmälan via SBK Tävling->

Våra nya MH-figuranter

Anna Schmitt, Pia Karlsson, Ingela Karlsson, Matilda Warnqvist, Natalie Bohlin, Marianne W. Kruse och Ingela Lindgren är med på bilden tillsammans med June Jatko. Varsin grattis-ros till deltagarna, och en stor bukett till June, eftersom hon höll i trådarna! Marianne Holkkola och Monika Nilsson saknas på bilden.

Alla nio MH-figgarna tillhör Degerfors Brukshundklubb, så vi säger grattis till oss själva, eftersom klubben nu kan anordna MH. Senast i höst räknar vi med att vara igång!

De nio deltagarna har drillats av June sen i vintras. De har fått lära sig om mentalitet, och har tillsammans planerat och byggt en MH-bana till klubben. Sen har de i teori och praktik fått lära sig att agera som MH-figuranter.

Mentalbeskrivning hund (MH) beskriver de beteenden som genom forskning, visat sig vara starkt ärftliga. Under ett MH går hund och ägare igenom en bana med olika moment där dessa beteenden dokumenteras. Momenten på ett MH är:
• Kontakt/socialitet
• Lek/lekfullhet
• Jaktlust/förföljande
• Aktivitet
• Nyfikenhet
• Skott
• Rädslor
• Hot

Alla hundägare med hundar registrerade i SKK har möjlighet att anmäla sin hund till MH och de ger hundägaren en bra bild av vem hunden är i andra änden av kopplet.

Tack June, och än en gång stort grattis till klubben och alla nya MH-figgar!

Läs mer om MH hos Brukshundklubben:
Mentalbesrkivning -MH

Du kan också bli medlem

Klubben är öppen för alla. Genom oss blir du också medlem i Svenska Brukshundklubben med alla fördelar som det innebär. Klicka på länken nedan så kommer ett fönster upp med mera information.  Väkommen.

Klubben på Facebook

Nedan länk till Degerfors Brukshundklubb’s FB-sida och nyhetsflödet. Du kan scrolla, spela videos etc.
Klickar du någonstans i ”rutan” så öppnas hela FB-sidan i ett nytt fönster

Upp